tirsdag 27. november 2012

Dåp for Marius

Da var lille Marius døpt. Dåpen ble holdt i Hamre kirke, en veldig fin gammel kirke fra 1600 tallet. Presten som på forhånd (under dåpssamtalen) hintet om bryllup (gjaldt alle tre parene som holdt dåp denne dagen) snakket om bryllup, brud og brudgom under dåpsgudstjenesten. Skulle nesten tru han hadde planlagt dette nøye...vi var jo alle velkommen til å gifte oss i Hamre og med både to og tre unger syns han det var på tide..hehe. Vi får se, det er nå over 7 år siden Eivind fridde og vi har ikke hastverk med det. 

Under selve dåpen var Marius stille og rolig, men våken. Deretter sovnet han fint på fanget til Eivind og sov seg stort sett gjennom hele feiringen :) Etter han hadde sovet seg gjennom både maten, desserten og gaveutpakkingen tok vi på han dåpskjolen for å ta noen bilder før feiringen var over.

Mange fine gaver ble det på lille gutt; Marius genser og lue, gullarmbånd, sølvskje, smykke, slipsnål, bok til å skrive notater om barnet, penger, oppbevaringskasse til leker fra Rice, barne bestikk og barneservise.

Dåpskjolen som han hadde på seg er 104 år gammel. Den kjolen har våre tre barn blitt døpt i, alle kusiner og fettrer, jeg og mine to søsken, pappa og onkel, farmor og hennes søsken. Litt usikker om det er flere før der igjen. Nå blir den pakket ned og tas ikke frem igjen før neste generasjon skal holde dåp om gjerne 10-15 år...
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blir veldig glad om du legger igjen en kommentar!