torsdag 27. november 2014

Brune pinner

Idag har jeg startet julebaksten! Tiden går så fort så jeg fant ut av det var best å komme igang viss jeg skal rekke over alt som skal/burde gjøres før jul. En av mine absolutte favoritter til jul er brune pinner. Oppskriften består for det meste av smør og sukker så kanskje det er derfor de er så gode ;)

Oppskriften jeg bruker, fikk jeg på hotellet jeg jobbet på for mange år siden. Deigen blir veldig porøs så å trille ut pølser er helt umulig. Jeg klemmer deigen flat og legger den på bakeplaten og forsetter å trykke den flat med fingrene.


 
Jeg bruker denne oppskriften;

200 g meierismør
200 g sukker
1 eggeplomme
1 ss lys sirup
1/2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel
Egg til pensling, sukker + hakkede mandler til pynt om du vil.
 
Fremgangsmåte: Rør smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene og elt deigen sammen. Del deigen i 6 emner, trill pølser (om du klarer) og trykk dem ut på en bakeplate til flate stenger. Pensle med egg, strø mandler og sukker på. Stek kaken på 175 grader i 10-12 minutter.
Skjær stengen i passe biter mens de varme.
 
Det nærmer seg første søndag i advent og jeg har allerede begynt å snikpynte litt. Adventsstaken er komt frem og Eivind kom hjem med et mini juletre med led lys forrige dagen. Jeg vet ikke hvem av oss som gleder oss mest til finne frem julepynten, men jeg måtte stoppe han da han i forrige veke ville henge opp advensstjernene :)

 
 
Ha en fin dag!
 


1 kommentar:

Blir veldig glad om du legger igjen en kommentar!